Двама от най-добрите български плувци Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров

...

Двама от най-добрите български плувци Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров
Коментари Харесай

Двама от най-добрите български плувци няма да участват на световното първенство


Двама от най-хубавите български плувци Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров няма да вземат участие на международното състезание в Будапеща (18 юни - 3 юли). Това разгласи ръководителят на Българска федерация по плувни спортове (БФПС) Георги Аврамчев.

Причината е непрофесионално отношение от двамата.

" Двамата пропущат международното състезание по плуване. Причините са непрофесионално отношение и от двамата към спортно-техническия развой. Калоян Лефтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал си срязва ръката на стъкло, 20 дни има възбрана да плува. За мен това е непрофесионално отношение и на него и на неговия треньор, защото става 20 дни преди международното и 10 дни преди лагера ", сподели Аврамчев.

За Миладинов той изясни, че има проблеми с килограми и влизането във форма, както и с дисциплината.

" След боледуването от COVID-19 и международното състезание в Абу Даби, сякаш подвигна нослето малко повече. Сега той и треньорът му оповестиха, че не са подготвени за международното. Има проблем и с дисциплината, неслучайно неговите родители го върнаха още веднъж в Швейцария, защото по моя информация компанията му в Пловдив не му понасяше добре. Тези млади гении, на които разчитаме, би трябвало да свикнат, че огромният спорт изисква огромни жертви ", сподели още Аврамчев


И дамата плувци участваха на олимпийските игри в Токио през предходната година. Миладинов записа исторически резултат, влизайки във финала на 100 метра бътерфлай.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР